Παραδοσιακή συνταγή από την Κάλυμνο (Νικόλας Μακρυλός)
ΥΛΙΚΑ
- 1 αστακό
- 1 κονσέρβα ντοματάκια
- Κρεμμύδια (2 μεσαία)
- 1 πακέτο κριθαράκι χοντρό
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 σκόρδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε το αστακό και τον κόβουμε πρώτα στη μέση. Του αφαιρούμε το έντερο από το πίσω μέρος της ουράς και τον κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Σε μία κατσαρόλα με ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα κομματάκια αστακού για 1 λεπτό και έπειτα προσθέτουμε τα ντοματάκια και λίγο νερό. Όταν βράσει (σε 8-10 λεπτά) ρίχνουμε όσο νερό χρειάζεται και χοντρό κριθαράκι. Σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου