Τετάρτη 30 Απριλίου 2008

Γαρίδες με σάλτσα πορτοκαλιού και τζιντζερ


Υλικά

• 12 μεγάλες γαρίδες
• 1/4 φλιτζανιού βούτυρο
• 2 κουτ. της σούπας ξηρό σέρι
• 1 κουτ. του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
• 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
• 1 κουτ. του γλυκού τριμμένο τζίντζερ

Διαδικασία
1. Παίρνουμε 12 καλαμάκια για σουβλάκι, όσο πιο μεγάλα γίνεται, και τα μουλιάζουμε σε νερό για 30 λεπτά. Αυτό θα εμποδίσει το μαύρισμά τους από το κάψιμο, όταν θα μπουν πάνω στη σχάρα με τα αναμμένα κάρβουνα. Κατόπιν περνάμε 1 γαρίδα στο κάθε καλαμάκι, με φορά από το κεφάλι προς την ουρά.
2. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: αναμιγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα κατσαρόλι και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει τελείως το βούτυρο. Αποσύρουμε τη σάλτσα από τη φωτιά, αλλά τη διατηρούμε ζεστή.
3. Βουτάμε τα καλαμάκια με τις γαρίδες μέσα στο κατσαρόλι με τη σάλτσα και κατόπιν τα τοποθετούμε στη σχάρα, με τα κάρβουνα αναμμένα και αρκετά κοντά τους. Ψήνουμε για 2 λεπτά, αλείφοντας κάθε τόσο τις γαρίδες με τη σάλτσα.
4. Γυρνάμε τις γαρίδες, για να ψηθούν και από την άλλη μεριά, και ψήνουμε για 2 λεπτά ακόμη αλείφοντας με τη σάλτσα. Σερβίρουμε, συνοδεύοντας με όση σάλτσα έχει απομείνει, σαν ντιπ.

Μια συνταγή από το www.inout.gr


3 σχόλια:

ΕΛΕΝΑ είπε...

Γεια σου Λάμπρο!
Πολύ νόστιμο το blog σου και μπράβο σου που αν και τόσο νέος ασχολείσαι με την μαγειρική:)
Χαρήκαμε πολύ που μας επισκέφτηκες και στο ομαδικό blog μας, θα τα λέμε συχνά ελπίζω μιας και μας συνδέει η κοινή αγάπη για την μαγειρική:)

Ανώνυμος είπε...

κοιτα να δεις...δεν τρελλαίνομαι καθόλου για ψάρια,μα δε λεω οχι για ενα χταποδακι,γαριδα,καλαμαράκι...καλώς όρισες στη μπλογκογειτονιά και καλώς σε βρήκα :)

LAMBROS είπε...

Γεία σας παιδιά,
ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια και τις ευχές σας. Ελπίζω και εγώ να τα λέμε έτσι ώστε να μοιραζόμαστε ιδέες και ερωτήματα.

Ευχαριστώ και πάλι,
Λάμπρος