Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Χταποδόπιτα

Παραδοσιακή συνταγή από την Νέα Πέραμο Καβάλας (Φανή Τάσση)

ΥΛΙΚΑ
  • 1 1/2 κιλό χταπόδι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 φλιτζάνια Ρύζι
  • 1 φλιτζάνι Ελαιόλαδο
  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  
Βράζουμε το χταπόδι, το κόβουμε σε μικρά κομματάκια και κρατάμε το ζουμί. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι και ρίχνουμε το χταπόδι. Προσθέτουμε 3 φλιτζάνες από το νερό που κρατήσαμε και το ρύζι. Όταν βράσει το ρύζι και κρυώσει ανοίγουμε τα φύλλα. Στρώνουμε 5 φύλλα στο ταψί πάνω στα οποία βάζουμε τα υλικά που ετοιμάσαμε στην κατσαρόλα και από πάνω άλλα 5 φύλλα και την ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.

2 σχόλια:

Σταλαγματιά είπε...

Νομίζω έχουν περάσει χρόνια από την τελευταία μου επίσκεψη.
Ταλαιπωρούμε από μία μικρή ίωση και ήρθα να δοκιμάσω από το ζεστό σας φαγητό :)

Καλές γιορτές εύχομαι με πολλά ωραία και μυρωδάτα πιάτα

LAMBROS είπε...

Όντως έχω χρόνια να δω αυτό το προφίλ στο ψαροτοπο και πίστεψε με είναι ΜΕΓΆΛΗ μου χαρά. Περαστικά για την ίωση αλλά είμαι σίγουρος ότι με τα φαγητά μου θα γίνεις σίγουρα καλά αφού είναι φάρμακο :) αν και η καλύτερη συνταγή για την περίπτωση σου είναι η κακκαβια (https://psarotopos.blogspot.gr/2016/12/blog-post_20.html?m=1) που ανέβασα πρόσφατα. Όπως και να έχει, ΚΑΛΏΣ ΟΡΙΣΕΣ !!!